Vloerverwarming

Ingeslepen vloerverwarming

In de bestaande dekvloer wordt een strak sleuvenpatroon geslepen waarin de verwarmingsbuisjes worden aangebracht. Een extra opbouwlaag van 6 à 7 cm, of het verwijderen van de bestaande chape wordt daarmee overbodig. Een ander voordeel van is dat het comfortabeler en efficiënter in gebruik is. Omdat de vloerverwarmingsbuisjes direct onder de vloerafwerking liggen, is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan het klassieke systeem. Het bijkomend voordeel van dit systeem is dat er met lagere aanvoertemperaturen kan gewerkt worden. Dit resulteert in een lager energieverbruik.

Klassieke vloerverwarming

Het meest gangbare en toegepaste systeem van vloerverwarming is het klassieke systeem. Hierbij wordt het buizennet mee in de vloeropbouw geplaatst. De verwarmingsbuisjes bevinden zich net boven de isolatielaag. Nadien volgt een dekvloer (chape of anhydriet) van 6 à 7 cm en vervolgens komt de vloerafwerking. Aan de hand van de warmteverliesberekening, de vloeropbouw en de gewenste temperatuur wordt het vloerverwarmingssysteem gedimensioneerd.


Wandverwarming

Omwille van sommige redenen zijn we soms niet in staat om vloerverwarming te plaatsen, of kan de gewenste temperatuur niet behaald worden met enkel vloerverwarming. Indien deze situatie zich voordoet, kan wandverwarming een oplossing bieden. Hierbij worden de vloerverwarmingsbuisjes tegen de muur bevestigd. Nadien kan de muur afgewerkt worden met bepleistering. Wandverwarming wordt veel toegepast in badkamers, waar men een hogere temperatuur wil bereiken. Een pluspunt van wandverwarming is dat het sneller reageert, omdat er maar een kleine opbouwlaag is.


Plafondverwarming

Bij plafondverwarming wordt het buizennet ingewerkt in de opbouw van het plafond. Plafondverwarming kan gecombineerd worden met vloerverwarming en/of wandverwarming, maar ook als hoofdverwarming.


Koeling

Terwijl we gedurende de koude maanden een aangename en warme temperatuur in de woning willen creëren, kunnen we tijdens de warme zomermaanden een aangename en koele temperatuur creëren. De MasterTherm warmtepompen bezitten deze functies en zijn rechtstreeks ingebouwd in de warmtepomp waardoor extra aansluiting niet nodig zijn.


Passieve koeling

Dit systeem kan worden toegepast bij bodem/water en water/water systemen. Het glycolmengsel of het opgepompte grondwater passeert niet langs de compressor. Het koele water onttrekt de warmte uit het afgiftesysteem via de ingebouwde warmtewisselaar. Het energieverbruik beperkt zich enkel tot een energiezuinige circulatiepomp. Bovendien zorgt passieve koeling voor regeneratie van de bodem.


Actieve koeling

Bij actieve koeling gaan we de warmtepompcyclus omdraaien. De condensor wordt verdamper en neemt de warmte op uit het warmteafgiftesysteem. De verdamper wordt vervolgens condensor en geeft de warmte af aan de warmtebron. Bij actieve koeling zal de compressor, in tegenstelling tot passieve koeling, wel in werking treden waardoor er ook energie verbruikt wordt.


Convectoren

Convectoren worden toegepast wanneer er geen vloerverwaming kan geplaatst worden. Denk maar aan renovatieprojecten waar het niet mogelijk is om in de vloeropbouw te werken. Ook in kelderruimtes, waar een warmtebehoefte dient voorzien te worden, bieden convectoren een ideale oplossing. Deze convectoren worden aan de onderkant uitgerust met kleine venitlatortjes, om een snelle en gelijkmatige warmteafgifte te realiseren. Vandaar de naam ventiloconvectoren.


Sanitair warm water – Altijd hygiënisch vers water

De hoogrendements hygiëneboiler voldoet aan de hoogste normen van drinkwaterhygiëne en energie-efficiëntie. De boiler werkt op het principe van doorstromer. Het tapwater stroomt alleen wanneer er vraag is, waardoor legionellaveilig drinkwater gegarandeerd kan worden.

De MasterTherm warmtepomp produceert temperaturen tot 60 °C. Hierdoor is er geen extra elektrische bijverwarming nodig, en dus ook geen onnodige energiekosten. De krachtige RVS warmtewisselaar zorgt voor een maximale warmteopname voor uw sanitair warm water.

Voordelen:

  • Legionella proof
  • Hoge energie-efficiëntie
  • Elektrische bijverwarming is overbodig
  • RVS staal
  • Mogelijkheid tot aansluiting op zonnecollector
  • Zeer laag warmteverlies
  • Eenvoudige installatie

Hoge Mauw 1325a
2370 Arendonk (B)

info@climaproducts.be
Tel. 014 46 00 00

Vraag offerte